background image

Menu:

 

Látogatók száma:


Partnerek, linkek:

Ovisjel

Aranyalma Gyermekfejlesztő Központ

IQ kuckó

Szent György Fogadó

Melegh Andrea

Légifotók


Ladybird Angol-Magyar Családi Napközi


Családi napközink célja, hogy segítsünk gyermeke otthonos, gyermekközpontú elhelyezésében. Csoportjainkba hét-hét kisgyermeket fogadunk, egyikbe 1-3, másikba 3-7 éves korig, bölcsőde és óvoda helyett. Fontos számunkra a gyermekek sokoldalú és színvonalas foglalkoztatására, ennek megfelelően szerveztük a napi, heti és éves programot. A gyermekek játékba ágyazott fejlesztéséről magasan képzett pedagógusok gondoskodnak.


Napközinkben kétnyelvű gondozás folyik, elősegítve ezzel a korai és természetes nyelvtanulást. A gyerekekkel angol nyelvtanár és angol anyanyelvű tanár is foglalkozik, nem csupán egy-egy foglalkozás keretében, hanem a napi rutinba építve. Mindkét csoport egy-egy gondozója kizárólag angolul beszél a gyerekekhez. Mivel a gyerekek személyekhez és szituációkhoz kötik a nyelvválasztást, nemcsak egyre többet és többet értenek angolul, hanem az angol gondozókkal már a legkisebbek is angolul kommunikálnak. Ezt a fajta használható nyelvtudást csakis állandó idegen nyelvi környezetben lehet elsajátítani. A közhiedelemmel ellentétben mindeközben még az anyanyelvi kompetencia is fejlődik. Bizonyított tény, hogy a korai idegen nyelv tanulás fogékonyabbá teszi a gyermeket a nyelvi struktúrákra, a memória fejlődésére pedig kiváló hatással van.


Nagy hangsúlyt fektetünk az érzelmi nevelésre, példát adunk az egészséges életmódra. Ovisaink rendszeresen "kirándulnak", sétálnak (pl. erdei séta, közlekedés megfigyelése a vasútállomáson, piaci bevásárlás, állatkert, bábszínház stb.). Fontosnak tartjuk a saját tapasztalaton alapuló tanulást, ezért a gyerekekkel együtt készítünk egyszerűbb süteményeket, locsoljuk a növényeket, kísérleteket végzünk.


"Bölcsis" csoportunk legfőbb szempontja, hogy a picik otthon érezzék magukat, a lehető legtöbb szeretetet, törődést, egyéni figyelmet kapják. Ennek megvalósulásában a kis létszám elsődleges szerepet játszik, hiszen egy gondozóra 2-3 gyermek jut. Partnerek vagyunk az otthoni szokások továbbvitelében, szobatisztaságra segítésben. Rugalmasan kezeljük a beszoktatás idejét is. Legfontosabb számunkra az, hogy a gyermekek jól érezzék magukat nálunk, szüleik pedig jó kezekben tudják őket.


Célunk, hogy azok a gyerekek, akik hozzánk járnak, egészen az iskolába indulásig nálunk, megszokott környezetükben maradjanak, ahogy erre már több példa is volt. Ballagó ovisaink kimagaslóan teljesítettek az iskolaérettségi vizsgálaton. Az iskolafelkészítő képességfejlesztés mikrocsoportban zajlik, így az egyes gyerekek eltérő igényeire is elegendő figyelmet tudunk fordítani. Ezt a munkát nagy tapasztalattal rendelkező óvoda- és fejlesztőpedagógus végzi.


Igény szerint lehetőséget biztosítunk az Aranyalma Gyermekfejlesztő Központ szakembere által végzett egyéni képességfejlesztésre is, a gyermek napirendjébe ágyazva. Erre heti egy alkalommal, 3 éves kor felett van lehetőség. Az egyéni képességfejlesztés szükségességéről és módjáról bővebb információ az Aranyalma honlapján olvasható.


A hozzánk járó gyerekek ebédjéről a Szent György Fogadó gondoskodik, speciálisan számunkra összeállított menüsorral. Így mindig frissen készült, életkoruknak megfelelő, egészséges ebédet tudunk biztosítani a gyerekeknek. Tízóraira és uzsonnára kizárólag friss, egészséges ételeket adunk a gyerekeknek, sok gyümölccsel, zöldséggel. Ásványvizet biztosítunk, mézzel ízesítünk.Szeretettel várjuk gyermekét a Ladybird Angol-Magyar Családi Napközibe!

A gyermekek biztonsága érdekében kérjük, ha meg szeretné látogatni napközinket, jelentkezzen be előre telefonon, vagy e-mailben. Köszönjük!