background image

Menu:

 

Látogatók száma:


Partnerek, linkek:

Ovisjel

Aranyalma Gyermekfejlesztő Központ

IQ kuckó

Szent György Fogadó

Légifotók


Melegh Andrea

grafikus és selyemfestő


képei megnézhetők és megvásárolhatók a Ladybird Angol-Magyar Családi Napköziben.


Bemutatkozás

1966-ban születtem Pécsett. Gyermekkorom óta foglalkozom a művészetekkel, középiskolának mégis az építőiparit választottam, hogy azután gyorsan pályát is módosítsak. Kirakatrendező és dekoratőr szakmát Budapesten szereztem. Egy kis finnországi kiruccanás után azóta is tervezőgrafikával és dekorációval keresem kenyerem szülővárosomban. Kissé belefáradva a számítógépes grafikába kezdtem valami mással is foglalkozni. Többféle dolgot kipróbáltam eddig a tűzzománctól kezdve mindenféle festékig. Öt éve ismerkedtem meg a selyemfestés technikájával de igazán csak egy éve merítkeztem meg benne. A kontúrozós technika áll közel hozzám. A formák, színek, minták eddig is itt lapultak az ujjaimban, de úgy látszik most volt itt az ideje, hogy húsz évnyi összegyult tapasztalat után utat törjön magának a selyem által. Legszívesebben egész további életemben csak selymet festenék!


Eddigi röpke pályafutásom kiállításai: 2007. december: Café Zacc galéria és kávézó, Pécs 2008. március: Dunapart Galéria, Budapest 2008. május: Amator Artium XX. Országos Képző- és Iparművészeti Tárlat Baranya megyei kiállítása. Munkáim megtalálhatók a Képcsarnok bemutatótermeiben országszerte valamint Finnországban.


Első kiállításom címe Búvópatak volt. Remélem, felszínre törve megtalálja a saját útját és alakítja, formálja környezetét és ugyanolyan boldogságot, életörömöt és mosolyt fakaszt, mint amilyennel én festem képeimet.


Leld kedved benne!